Περιγραφή
Ταμπλέτες καθαρισμού βαρελιών ΜΠΑΡΙΛ – 8 τμχ., ΜΠΑΡΙΛ Α και ΜΠΑΡΙΛ Β οι οποίες κατασκευάστηκαν με γνώμονα τον πρώτο και απαράβατο κανόνα της οινοποίησης, την καθαριότητα.
- Οι συγκεκριμένες παστίλιες απολυμαίνουν τα βαρέλια,τα δοχεία και τους χώρους χωρίς επιβλαβή στοιχεία για το κρασί και την υγεία των καταναλωτών.
ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΠΑΣΤΙΛΙΩΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΒΑΡΕΛΙ
ΧΩΡΗΤ/ΤΗΤΑ ΒΑΡΕΛΙΩΝ | ΜΠΑΡΙΛ Α | ΜΠΑΡΙΛ Β | ΛΙΤΡΑ ΝΕΡΟΥ
ΜΕΧΡΙ 200 lt | 1τεμ. | 1τεμ. | 8lt
“ 400 lt | 2τεμ. | 2τεμ. | 15lt
“ 600 lt | 3τεμ. | 3τεμ. | 20lt
“ 800 lt | 4τεμ. | 4τεμ. | 25lt
“ 1000lt| 5τεμ. | 5τεμ. | 30lt
ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ
- Αφού ξεπλύνετε καλά το βαρέλι και αφαιρέσετε τις λάσπες,μπορείτε να αρχίσετε την απολύμανση.
- Βράζετε την ποσότητα του νερού που αντιστοιχεί στον αριθμό των παστιλιών ΜΠΑΡΙΛ Α που θα χρησιμοποιήσετε.
- Προσθέτετε το ζεστό νερό μέσα στο βαρέλι.
- Στη συνέχεια προσθέτετε τον αριθμό των παστιλιών ΜΠΑΡΙΛ Α που θα χρειαστείτε,αφού τις έχετε κάνει σκόνη. Κουνάτε καλά το βαρέλι για να διαλυθεί η παστίλια.
- Το γυρίζετε σε κάθε πλευρά του βαρελιού ανά τέταρτο της ώρας.
- Συνολικά ο λιγότερος χρόνος παραμονής του διαλύματος στο βαρέλι είναι 3 ώρες.
- Μετά το πέρας αδειάζετε το περιεχόμενο. Αν το διάλυμα της παστίλιας βγει πολύ σκούρο, με πολλές ακαθαρσίες, θα επαναλάβετε με τον ίδιο τρόπο.
- Σωστή απολύμανση έχει γίνει όταν το διάλυμα της ΜΠΑΡΙΛ Α βγαίνει μετά το πλύσιμο κοκκινωπό.
- Στη συνέχεια ξεπλένετε με λίγο κρύο νερό το βαρέλι.
- Προσθέτετε την αναλογία νερού που αντιστοιχεί στη χωρητικότητα του βαρελιού σας.
- Κάνετε σκόνη την ή τις ΜΠΑΡΙΛ Β που χρειάζεστε.
- Κουνάτε το βαρέλι και αφήνετε το διάλυμα ένα τέταρτο της ώρας σε κάθε πλευρά.
- Αδειάζετε το περιεχόμενο, ξεπλένετε με λίγο νερό.
- Με το που στραγγίσει το βαρέλι μπορείτε να το γεμίσετε με μούστο ή κρασί.