Το καλάθι σας

0Προϊόντα- 0,00
    • Το καλάθι σας είναι άδειο
    Σύνολο Προϊόντων: 0
    Τελικό ποσό: 0,00
Προσφορά!

Διαθλασίμετρο Κρασιού – Μούστου

Original price was: 50,00€.Current price is: 39,00€.

Λειτουργεί μόνο στο φως της ημέρας με λίγες σταγόνες απο το δείγμα.

Διαθλασίμετρο Κρασιού - Μούστου φορητό. Μετράει τα σάκχαρα του κρασιού, μούστου, φρούτων, χυμών, κ.α.

  • Λειτουργεί μόνο στο φως της ημέρας με λίγες σταγόνες απο το δείγμα. Επιπλέον είναι απόλυτα ακριβές και κατάλληλο για επαγγελματική χρήση.
  • Διαθέτει σκληρή θήκη  για προστασία και μεταφορά.
  • Αρχικά, πρέπει να πλυθούν οι επιφάνειες του πρίσματος και του καλύμματος με απεσταγμένο νερό, και να σκουπιστούν προσεκτικά με ειδικό απορροφητικό χαρτί.
  • Ο καθαρισμός είναι απαραίτητος μετά από κάθε χρήση του οργάνου.

Πριν από τη μέτρηση, ή από μια σειρά μετρήσεων, γίνεται η ρύθμιση του οργάνου.

  • Με προσεκτική τοποθέτηση, μιας ή δύο σταγόνων απεσταγμένου νερού, θερμοκρασίας 20°C, στην επιφάνεια του πρίσματος.
  • Το όργανο έχει κατεύθυνση προς μία φωτεινή πηγή (ο παρατηρητής απέναντι στο φως), που φωτίζει τη βαθμολογημένη κλίμακα, οπότε το οπτικό πεδίο πρέπει να είναι όπως στο σχήμα. Δηλαδή, η γραμμή που χωρίζει το φωτεινό από το σκοτεινό πεδίο, να συμπίπτει με την υποδιαίρεση 0 της κλίμακας.
  • Εάν δε συμπίπτει, στρέφουμε τον ρυθμιστικό κοχλία Ε μέχρι να επιτευχθεί η σύμπτωση.

Μετά τη ρύθμιση.

  • Βάζω μία ή δύο σταγόνες γλεύκους, κατά τον ίδιο τρόπο, στην επιφάνεια του πρίσματος και παρατηρώ το οπτικό πεδίο στο φως.
  • Ο αριθμός της κλίμακας που αντιστοιχεί στη διαχωριστική γραμμή, μας δίνει την περιεκτικότητα επί τοις εκατό του γλεύκους σε σάκχαρα. Στο σχήμα, ο αριθμός 23, που αντιστοιχεί στη διαχωριστική γραμμή, αντιστοιχεί σε γλεύκος με περιεκτικότητα σε σάκχαρο 23 %.
  • Οι ενδείξεις του οργάνου, δίνουν την περιεκτικότητα επί τοις εκατό του γλεύκους σε σάκχαρα, ή μόνο τον δείκτη διάθλασης του υγρού. Επομένως η περιεκτικότητα σε σάκχαρα θα υπολογιστεί με τη βοήθεια πινάκων.

Όταν το μετρούμενο γλεύκος έχει θερμοκρασία μεγαλύτερη ή μικρότερη των 20°C.

  • Η διόρθωση του αποτελέσματος θα γίνει με πρόσθεση ή αφαίρεση 0,2% ανά τρεις βαθμούς διαφοράς.
  • Το φορητό σακχαροδιαθλασίμετρο έχει χρήση ευρέως στην πράξη, π.χ. στην παρακολούθηση της πορείας ωρίμανσης στους αμπελώνες. Ο λόγος είναι ο απλός χειρισμός και η ελάχιστη ποσότητα γλεύκου που είναι απαιτητό για τον προσδιορισμό.
  • Η ελάχιστη όμως αυτή ποσότητα πρέπει να είναι από μεγαλύτερη ποσότητα γλεύκους, όσο το δυνατό πιο αντιπροσωπευτική της μέσης ωριμότητας του αμπελώνα.
  • Ο προσδιορισμός των σακχάρων με το σακχαροδιαθλασίμετρο δεν έχει ένδειξη για επιδόρπιους οίνους, επειδή υπάρχει αλλοίωση του αποτελέσματος από την περιεχόμενη αλκοόλη.
  • ΕΥΡΩΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ
  • Brix: 0-40%
  • Baume: 0-22
  • Vol 0-25%
  • ΑΚΡΙΒΕΙΑ
  • Brix: ±0.2 %
  • Baume: ±0.2
  • Vol ±0.2 %
Διαβάστε περισσότερα

Σε απόθεμα

Διατίθεται και σε...
  • Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
  • Έχετε καμιά ερώτηση; Καλέστε μας στο 231 111 3525
Κωδικός προϊόντος: 1679 Κατηγορία: Ετικέτες: , ,

Κοινοποιήση

Περιγραφή

Διαθλασίμετρο Κρασιού – Μούστου φορητό. Μετράει τα σάκχαρα του κρασιού, μούστου, φρούτων, χυμών, κ.α.

  • Λειτουργεί μόνο στο φως της ημέρας με λίγες σταγόνες απο το δείγμα. Επιπλέον είναι απόλυτα ακριβές και κατάλληλο για επαγγελματική χρήση.
  • Διαθέτει σκληρή θήκη  για προστασία και μεταφορά.
  • Αρχικά, πρέπει να πλυθούν οι επιφάνειες του πρίσματος και του καλύμματος με απεσταγμένο νερό, και να σκουπιστούν προσεκτικά με ειδικό απορροφητικό χαρτί.
  • Ο καθαρισμός είναι απαραίτητος μετά από κάθε χρήση του οργάνου.

Πριν από τη μέτρηση, ή από μια σειρά μετρήσεων, γίνεται η ρύθμιση του οργάνου.

  • Με προσεκτική τοποθέτηση, μιας ή δύο σταγόνων απεσταγμένου νερού, θερμοκρασίας 20°C, στην επιφάνεια του πρίσματος.
  • Το όργανο έχει κατεύθυνση προς μία φωτεινή πηγή (ο παρατηρητής απέναντι στο φως), που φωτίζει τη βαθμολογημένη κλίμακα, οπότε το οπτικό πεδίο πρέπει να είναι όπως στο σχήμα. Δηλαδή, η γραμμή που χωρίζει το φωτεινό από το σκοτεινό πεδίο, να συμπίπτει με την υποδιαίρεση 0 της κλίμακας.
  • Εάν δε συμπίπτει, στρέφουμε τον ρυθμιστικό κοχλία Ε μέχρι να επιτευχθεί η σύμπτωση.

Μετά τη ρύθμιση.

  • Βάζω μία ή δύο σταγόνες γλεύκους, κατά τον ίδιο τρόπο, στην επιφάνεια του πρίσματος και παρατηρώ το οπτικό πεδίο στο φως.
  • Ο αριθμός της κλίμακας που αντιστοιχεί στη διαχωριστική γραμμή, μας δίνει την περιεκτικότητα επί τοις εκατό του γλεύκους σε σάκχαρα. Στο σχήμα, ο αριθμός 23, που αντιστοιχεί στη διαχωριστική γραμμή, αντιστοιχεί σε γλεύκος με περιεκτικότητα σε σάκχαρο 23 %.
  • Οι ενδείξεις του οργάνου, δίνουν την περιεκτικότητα επί τοις εκατό του γλεύκους σε σάκχαρα, ή μόνο τον δείκτη διάθλασης του υγρού. Επομένως η περιεκτικότητα σε σάκχαρα θα υπολογιστεί με τη βοήθεια πινάκων.

Όταν το μετρούμενο γλεύκος έχει θερμοκρασία μεγαλύτερη ή μικρότερη των 20°C.

  • Η διόρθωση του αποτελέσματος θα γίνει με πρόσθεση ή αφαίρεση 0,2% ανά τρεις βαθμούς διαφοράς.
  • Το φορητό σακχαροδιαθλασίμετρο έχει χρήση ευρέως στην πράξη, π.χ. στην παρακολούθηση της πορείας ωρίμανσης στους αμπελώνες. Ο λόγος είναι ο απλός χειρισμός και η ελάχιστη ποσότητα γλεύκου που είναι απαιτητό για τον προσδιορισμό.
  • Η ελάχιστη όμως αυτή ποσότητα πρέπει να είναι από μεγαλύτερη ποσότητα γλεύκους, όσο το δυνατό πιο αντιπροσωπευτική της μέσης ωριμότητας του αμπελώνα.
  • Ο προσδιορισμός των σακχάρων με το σακχαροδιαθλασίμετρο δεν έχει ένδειξη για επιδόρπιους οίνους, επειδή υπάρχει αλλοίωση του αποτελέσματος από την περιεχόμενη αλκοόλη.
  • ΕΥΡΩΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ
  • Brix: 0-40%
  • Baume: 0-22
  • Vol 0-25%
  • ΑΚΡΙΒΕΙΑ
  • Brix: ±0.2 %
  • Baume: ±0.2
  • Vol ±0.2 %

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος 0,300 kg
Διαστάσεις 4 × 16 cm
Κατασκευαστής

ATC