Το καλάθι σας

0Προϊόντα- 0,00
    • Το καλάθι σας είναι άδειο
    Σύνολο Προϊόντων: 0
    Τελικό ποσό: 0,00

Στη βιοτεχνία μας κατασκευάζουμε χειροποίητα δρύινα βαρέλια γαλλικού τύπου 225 λίτρων για επαγγελματική χρήση (οινοποιία) όπως και σε άλλα μεγέθη για τους λάτρεις του κρασιού . Η ποιότητα των βαρελιών μας είναι αντίστοιχη των γαλλικών αλλά οι τιμές είναι πολύ χαμηλότερες και πιο προσιτές στους οινοποιούς.
Η κοπή των δέντρων πραγματοποιείται μεταξύ Δεκεμβρίου-Φεβρουαρίου, πριν δηλαδή ανέβουν οι χυμοί από τη ρίζα προς τα κλαδιά του δέντρου καθώς αυτό συνεπάγεται πιο έντονα αρώματα και πιο άγριες τανίνες. Μετά την επιλογή και παραλαβή οι κορμοί περνούν από ειδική επεξεργασία, καθαρίζονται και κόβονται σε δόγες πάχους 30 χιλιοστών. Οι δόγες τοποθετούνται σε στοίβες στην ύπαιθρο εκτεθειμένες σε όλες τις καιρικές συνθήκες, αέρας, ήλιος, βροχή και χιόνι για 24-36 μήνες για την φυσική ξήρανση. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας ξεπλένονται οι τανίνες του ξύλου και αναπλάθονται τα κύτταρα του που θα δώσουν τα αρώματα και τη γεύση στο κρασί. Όταν ολοκληρωθεί η ξήρανση οι δόγες μεταφέρονται στο εργαστήριο για την τελική επεξεργασία και τη δημιουργία του βαρελιού. Μετά το πρώτο στήσιμο του βαρελιού ξεκινά η διαδικασία του καψίματος . Υπάρχουν τρία είδη καψίματος. Το μέτριο κάψιμο είναι το πιο διαδεδομένο. Κατόπιν παραγγελιάς μπορεί να γίνει και διαφορετικό κάψιμο με βάση τις οδηγίες κάθε οινοποιού πετυχαίνοντας έτσι το στυλ του κρασιού που θέλει να φτιάξει. Το κάψιμο του βαρελιού γίνεται με ροκανίδια και κομμάτια ξύλου από την ίδια ποιότητα ξύλου που κατασκευάζεται το βαρέλι. Έπειτα τοποθετούνται οι πάτοι του βαρελιού, τα τσέρκια (στεφάνια) και μετά γίνεται η λείανση του. Τέλος γίνεται ένας λεπτομερής έλεγχος και έπειτα συσκευάζεται.
Η διάρκεια ζωής των βαρελιών είναι 5 χρόνια. Μέσα στα χρόνια αυτά το ξύλο δίνει όλα τα αρώματα του στο κρασί. Μετά την 5ετία το βαρέλι είναι ένα μέσο αποθήκευσης χωρίς να δίνει κάποια αρώματα στο κρασί.