Περιγραφή
Μπεντονίτης Οινοποίησης – 1 kg
- Χαρακτηριστικά – Ο μπεντονίτης προκαλεί μία καλή διαύγαση και μία γρήγορη κατακάθηση των συμπαγών όγκων και μαζών.
έχει την δυνατότητα να αυξάνει τον όγκο του σε νερό (πηκτοποιηση) και να προκαλεί την κροκίδωση και την καταβύθιση των κολλοειδών και των πρωτεϊνών.
- Δοσολογία – για τον προσδιορισμό της ακριβής ποσότητας απαιτούμενου μπεντονίτη χρειάζεται κανονικά, δοκιμαστικός έλεγχος σε μικρή ποσότητα κρασιού με διάφορες ποσότητες.
πάντως για τα λευκά κρασιά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε απο 50γρ έως 80γρ ανα 100 λίτρα κρασιού ενώ για τα κόκκινα 50γρ έως 70γρ ανα 100 λίτρα κρασιού.
- Τρόπος χρήσεως – διαλύουμε τον μπεντονιτη με χλιαρό νερό προσθέτοντας τον λίγο, λίγο και τον ανακατεύουμε μέχρι να γίνει πολτός.
στην συνέχεια προσθέτετε τον πολτό στο κρασί και το ανακατεύετε έντονα.
- Το αφήνουμε να καθίσει η λασπη στον πάτο και μετά απο 10 μέρες το φιλτράρουμε.